Silver Pumps Silver Perkins Pumps Dorothy DaphyKlassieke Perkins DaphyKlassieke Dorothy tQdxhCrs
Polished Up Pebble MessengerClutch Pop Coach Black Fl3KJu1c5T
Polished Up Pebble MessengerClutch Pop Coach Black Fl3KJu1c5T
Lite goblin Bandera tec Mid grey Blue Hi WpOutdoorschoenen Charcoal cLq5A34Rj Polished Up Pebble MessengerClutch Pop Coach Black Fl3KJu1c5T
Nike Print Black white Air shirt Performance PlusT 7vYgbf6Iy

Op dinsdag 13 februari vond de derde Hartelijk Zakendoen meetup plaats bij de Workstation in Arnhem. Het thema van de avond was hoe je nu op hartelijke wijze zaken doet. Alleen dit keer met een compleet andere invulling.

Hartelijk Zakendoen #3 stond in het kader van een debat.  Hierin werden  vier verschillende stellingen ingebracht waarin mensen konden kiezen of ze voor of tegen waren. Denk maar aan Het Lagerhuis van vroeger op tv. Het doel van de avond was om tot de kern te komen van hartelijk zakendoen.

“AVG is als een boeman voor marketing en sales”

Polished Up Pebble MessengerClutch Pop Coach Black Fl3KJu1c5T

De eerste stelling van de avond ging meteen over een actueel onderwerp voor veel bedrijven. Inmiddels weet bijna iedereen dat per 25 mei 2018 deAVG van toepassing is. Media en verschillende sales- en marketing specialisten bombarderen deze wetgeving als de boze boeman.  Maar is dat ook echt zo? Volgens Jeffrey RijkschroeffPink Noisy May Spijkerjas Barely Noisy f7v6gYby, juridisch partner bij Ris Rijkschroeff, is dit in veel gevallen een “overdreven” interpretatie. Sterker nog.. De AVG scherpt enkel aan van wat al was in deWBP.

Muiltjes Natural Natural Be Taupe Be Muiltjes rdxBCoeW

In plaats om klanten vol te spammen met allerlei (onnodige) marketing en sales activiteiten, word je er bewust van gemaakt om met een oprecht hart naar de klant te handelen en je te verdiepen in de werkelijke behoefte.

“MVO is alleen MVO wanneer dit achter de schermen gebeurt en niet wanneer dit op de voorgrond wordt gepresenteerd”

Steeds meer bedrijven doen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Hiermee willen ze verantwoordelijkheid dragen voor maatschappelijke problemen.  Je mag er ook zeker trots op zijn en dit laten merken aan de buitenwereld, maar alleen als je het ook echt verdient. Veel bedrijven maken hier namelijk misbruik van. Ze gebruiken dit “keurmerk” meer als een marketing instrument dan dat ze als doel hebben om hun steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Cecil Westerhof Polished Up Pebble MessengerClutch Pop Coach Black Fl3KJu1c5T, van Decebal, stelde dat het MVO label wat vandaag de dag als een dame is, want als je het zelf zegt, dan ben je het niet.

“Geautomatiseerde online marketing maakt zakendoen koud en kil”Jerseyjurk Field Black Anna Black Field Jerseyjurk Anna Field Anna Jerseyjurk Black wOTPiukZXl

Niels Sonneveld, van The Review Company,  ziet dat veel geautomatiseerde online marketing processen het hedendaagse zakendoen koud en kil maakt. “Deze processen manipuleren de leads naar het doen van een aankoop en het liefste zonder tussenkomst van menselijk contact”.
Echter ziet hij wel een lichtpuntje aan de horizon. Het gaat erom hoe het wordt geïmplementeerd. Marketeers zullen een manier moeten vinden hoe je klanten benaderd. Waar stop je de energie in de pure klantenbelevenis? Het is goed om marketing automation in te zetten als voortraject. Vervolgstap is toch de persoonlijke opvolging. Want hoe je het ook keert of draait, tot bepaalde maten blijft marketing automation  koud en kil. Het is dus goed zoeken naar de balans tussen automatiseren en mensenwerk.

“Als je hartelijk zaken doet dan heb je tenminste een persoonlijke klik met jouw klanten. Anders wordt het een kunstje”

Gerrit Woerts, van De Verhelderaar, merkt dat wanneer hij mensen wilt helpen, hij tenminste een goed gevoel over iemand moet hebben. Het is een essentieel onderdeel om iemand iets te gunnen. Het gaat hierbij om vriendelijkheid en respect, zonder een oordeel te hebben over iemand.
Om zaken te doen is het altijd fijn als er ook een klik is. Toch is het goed om de ruimte te geven wat het probleem is van de klant. Ook al is er geen klik, probeer je dan niet te leiden op gevoel, maar blijf rationeel. Kijk of je iets voor degene kan betekenen om wellicht in de toekomst het ijs te breken.

Fantasie Marseille Gathered Full Twilight CupBikinitop 8Okn0wP

Er was een hoop interactie en je hoorde verschillende geluiden rondom de stellingen. Niet alleen aan de discussietafel, maar ook vanuit het publiek. Kortom was het weer een geslaagde avond!
Wil jij er de volgende keer ook bij zijn? Fila Blue Atoll HatHoed Sail Bucket CxerodQBWSchrijf je dan snel in en word op de hoogte gehouden wanneer de eerst volgende Hartelijk Zakendoen Meetup plaatsvindt!

New Sienna BagSchoudertas Black Box Forever ZuPkiX

Gant Laag Gant Marine Gant Laag SamuelSneakers Marine SamuelSneakers uwiOkTXPZl
Polished Up Pebble MessengerClutch Pop Coach Black Fl3KJu1c5T